Főoldal > Vélemény anyagok
Miért nem hazugoznak le senkit az európai politikában?
Miért nem hazugoznak le senkit az európai politikában?
2011.12.21. | Európai Parlament

(...) egy illedelmes válasznak nincs súlya, nem bizonyíték semmire, egyszerűen csak arról szól, hogy ki tudja, mikor van szükség még egy szavazatra...


Jelszavak helyett
Jelszavak helyett
2011.12.20. | Aktuálpolitika

Nagyváradon, a februári kongresszuson megkérdeztem a kommunikáció virtuális világában ugyancsak járatos Kovács Pétertől, a jelenlegi RMDSZ-főtitkártól, mikor újítják már fel a szervezet honlapját, hiszen olyan, mint egy szegény rokon: avítt, másoktól levetett ruhákban jár, és mondhat bármi okosat, pusztába kiáltott szó marad. Helyrehozzák – mondta, már dolgoznak a honlapterveken.


Savanyú az alelnökség
Savanyú az alelnökség
2011.12.12. | Brüsszel , Európai Parlament

Tőkés László arról tájékoztatta Szájer Józsefet, az Európai Néppárt alelnökét, valamint Gyürk Andrást, a magyarországi néppárti küldöttség vezetőjét, hogy az Európai Parlamentben betöltött alelnöki mandátumát nem kívánja meghosszabbítani a ciklus második felére, hanem energiáit az otthoni magyarság szolgálatára kívánja fordítani. A politikus tehát úgy tesz, mintha az EPP, sőt a teljes európai törvényhozás égne a vágytól, hogy újraválaszthassa őt magas tisztségébe, s fel sem vetődne, annak lehetősége, hogy nem választanák meg.


A védnök
A védnök


Tőkés László nem indul újabb EP-alelnöki mandátumért, ugyanis minden idejét és energiáját „az erdélyi magyarság otthoni szolgálatára” kívánja fordítani, „különös tekintettel a tavaly elkezdődött nemzetpolitikai rendszerváltozásra, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács mozgalmi és intézményi tevékenységének a kiterjedésére, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt létrejöttére és az abban betöltött védnöki szerepkörére”.


Na, ki is asszimilál?
Na, ki is asszimilál?

Az októberi népszámlálás eddig napvilágot látott eredményei optimizmusra adnak okot: a magyarság lélekszáma, legalábbis a Székelyföldön, lassabb ütemben csökkent az elmúlt évtizedben, mint a románságé.


Hétköznap, ünnepnap, szórványnap
2011.11.17. | Brassó , Szórvány

Erdélyben néhány hiteles ember van csak, akinek joga a szórványról beszélni, mert ismeri az elszigeteltségben élők élethelyzetét.


EGYÉRTELMŰ, NEM? - Tőkés és az ügyszerű nemzeti politika, írásban
EGYÉRTELMŰ, NEM? - Tőkés és az ügyszerű nemzeti politika, írásban
2011.11.09. |

A probléma ott gyökerezik, hogy Tőkés irigylésre méltóan gazdag szókincse és veretes mondatai ellenére nem képes közérthetően írni.


REPLY Mit fog írni a szobor talapzatán: a forradalom szikrája vagy bukott politikus?
REPLY Mit fog írni a szobor talapzatán: a forradalom szikrája vagy bukott politikus?
2011.11.09. |

Tőkés László nem érti, hogy nem az a közös jelölt, aki egyik szervezethez sem tartozik, pártfüggetlen, hanem az, aki mindegyikhez egyformán közel áll.