Benyújtotta az Arad megyei tanácsosjelöltek listáját az RMDSZ

2016.04.26. | Önkormányzati választások , Arad

Benyújtotta az Arad megyei tanácsosjelöltek listáját az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete április 25-én, hétfőn benyújtotta a június 5-i helyhatósági választásokra a megyei tanácsosi jelöltlistán szereplők névsorát. Az RMDSZ teljes, 42 tagú névsort tett le a Megyei Választási Irodához, 8521 támogató aláírás kíséretében. A szervezet alapszabályzata értelmében a megyei tanácsosi lista vezetője az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, Faragó Péter. Őt – a Megyei Küldöttek Tanácsának döntése értelmében – sorrendben Péró Tamás ügyvezető elnök, Bölöni György, a Szövetség Pécskai Szervezetének elnöke, jelenlegi megyei tanácsos és Lészay Ildikó, a Nőszervezet elnöke követi.

Az utóbbi négy évben két képviselőnk volt a megyei tanácsban, de így is sikerült a költségvetésből jelentős összegeket irányítanunk a magyar vezetésű vagy magyarok által jelentős számban lakott településeknek. Számítunk a közösség támogatására abban, hogy több tanácsosunk jusson be a közgyűlésbe, mert akkor még nagyobb súlya lesz a szavunknak, jobban beleszólhatunk a magyarságot is érintő döntésekbe” – fejtette ki Faragó Péter.

A szervezet az Arad megyei jelöltlistán kívül 19 településen állít polgármester és/vagy helyi tanácsosjelölteket.