Idén is tanszerekkel támogatja az előkészítő osztályosokat az RMDSZ Arad Megyei Szervezete

2016.07.27. | Oktatásügyek , Arad

A tavalyi kezdeményezés sikerét követve, idén is tanszer-támogatási akciót indít az RMDSZ Arad Megyei Szervezete a Pro Identitas Egyesülettel közreműködve.

„A kezdeményezés része az RMDSZ beiskolázási kampányának, és ezzel is ösztönözni szeretnénk azt, hogy a magyar családok az anyanyelvű oktatást válasszák a gyermekeiknek. Csak akkor maradhat fenn egy közösség, ha az új nemzedék anyanyelvén tanul, ezt úgy segítjük elő, ha gyermekeinket magyar óvodába, iskolába íratjuk” – fogalmazott Faragó Péter, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke.

A „De nehéz az iskolatáska!...” elnevezésű taneszköz támogatási programban 50−60 lej értékű csomagokat kap minden olyan Arad megyei diák, aki a 2016–2017-es tanévben magyar iskolában vagy tagozaton kezdi az előkészítő osztályt. A tanszercsomagokat, − amelyeket minden településen az RMDSZ helyi képviselői adják majd át az érintett családoknak a tanévnyitókat követően − a szülők és pedagógusok javaslatai alapján állítják össze.

Tavaly több mint 160 magyar előkészítő osztályos kisdiák iskolakezdését támogatta tanszerekkel az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.