Leadta parlamenti jelöltjeinek listáját az RMDSZ Arad megyei szervezete

2016.10.26. | Parlamenti választások , Arad

Leadta parlamenti jelöltjeinek listáját az RMDSZ Arad megyei szervezete

Kedd délután iktatta az Arad Megyei Választási Irodánál képviselő- és szenátorjelöltjei listáját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete. Az 1989-es rendszerváltás óta 2012-ig mindig rendelkezett képviselettel a bukaresti törvényhozásban az aradi magyar közösség, négy éve azonban elveszítette a parlamenti mandátumot. Az új választási törvény azonban ismét listás szavazást ír elő, ami esélyt teremt arra, hogy december 11-én az Arad megyei magyar közösség újból bejuttasson jelöltjei közül valakit a parlamentbe.

Több lehetőségünk van felmutatni azt az egységet, azt az összefogást, ami igazán szükséges ahhoz, hogy visszaszerezzük a parlamenti képviseletet. Az a célunk, hogy az erdélyi magyarság egy erős parlamenti jelenléttel rendelkezzen, azon belül pedig az Arad megyei magyar közösségnek, a mi helyi érdekeinknek a képviselője is legyen ott” – fogalmazott Faragó Péter, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, a képviselői lista vezetője. „A várva várt decentralizáció sajnos még nem valósult meg, még mindig Bukarestben dől el, hogy milyen az oktatásunk színvonala, a béreink, nyugdíjaink mértéke, hogy kultúránkat miként tudjuk ápolni, ezért fontos, hogy ott legyünk és erős szavazóbázis álljon mögöttünk.”

Arad megyét összesen hét képviselőházi és három szenátusi mandátum illeti meg. A Szövetség megyei szervezete – póttagokkal együtt – teljes listát adott le a választási irodánál, ahol áttanulmányozzák az iratcsomókat, és 48 órán belül értesítik a szervezetet, hogy rendben találták-e a jelöléseket.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének képviselőjelölti listáját erősíti Faragó Péter, Bognár Levente, Sipos György, Haász Tibor, Kovács Imre, Jámbor Ilona, ifj. Zágoni-Szabó András, Pál Norbert, Péró Tamás. A szenátorjelöltek listája: Király András, Cziszter Kálmán, Korondi-Józsa Emese, Erdős Bálint, Papp Attila.