Erős Európát, fejlődő Erdélyt! Az Európai Néppárt helsinki kongresszusán vett részt az RMDSZ

A magyar nyelv napja: erdélyiként becsüljük meg, amit magyarként alkottunk
2018.11.13. | Ünnep

Sántha Attilát és Dávid Gyulát díjazta az RMDSZ, a Communitas Alapítvány és a Kós Károly Akadémia Alapítvány.

A nemzeti és etnikai kisebbségek védelméről szavazott az Európai Parlament
2018.11.13. | Európai Parlament

A nemzeti és etnikai kisebbségek védelmét hangsúlyozó jelentést fogadott el az Európai Parlament ma, Strasbourgban. Az EP-képviselők arra szólítják fel ezáltal az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy kezeljék hatékonyabban a nemzeti kisebbségek védelmét.

Sógor Csaba az EP-ben: nem tudjuk ünnepelni a gyulafehérvári nyilatkozat 100 éves évfordulóját
2018.11.13. | Ünnep

A gyulafehérvári ígéreteket nem váltotta be a román állam, ezért mi csak akkor tudjuk megünnepelni a nyilatkozat 100 éves évfordulóját, amikor a benne foglaltak megvalósultak” – ezt mondta hétfőn Sógor Csaba a strasbourgi plénumban az Európai Bizottság elnökének december elsejére vonatkozó korábbi üzenete kapcsán.

Kelemen Hunor Székelyudvarhelyen: a Tamási Áron Gimnázium megújulása erős hit, akarat és céltudatos cselekedet eredménye
2018.11.11. | Ünnep

Ami itt történik, és ami az elmúlt években történt, azt mutatja, hogy képesek vagyunk építkezni – hangsúlyozta Kelemen Hunor a Tamási Áron Gimnázium 425. évfordulója alkalmából szervezett gálaesten, Székelyudvarhelyen. A szövetségi elnök az intézmény részleges felújítását mindannyiunk örömünnepének nevezte, hiszen – mint mondta – közös örökségről van szó.

Borbély László: Románia egy új fenntartható fejlődési stratégiával rendelkezik.
2018.11.10. | Aktuálpolitika

Románia kormánya pénteken jóváhagyta a 2030-ig érvényes Fenntartható Fejlődési Stratégiát, a dokumentum a Fenntartható Fejlődési Főosztály irányításával készült el, valamint a stratégia végleges formája kiterjedt társadalmi egyeztetésre épül.

Szijjártó Péterrel találkozott az RMDSZ delegációja Kolozsváron
2018.11.09. | Aktuálpolitika

A román-magyar viszonyról azt gondoljuk, hogy a legjobb az, ha van állandó párbeszéd. A stratégiai partnerséget meg kell erősíteni, kell törekedni arra, hogy a bizalmatlan helyzeteket feloldjuk, és a bizalmat erősítsük – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök azt követően, hogy Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével találkozott az RMDSZ delegációja Kolozsváron.

Célunk Erdély gazdasági fejlődése – Winkler Gyula folytatja alelnöki munkáját az EPP társult gazdasági szervezetében
2018.11.08. | Európai Parlament

Az erdélyi kis- és közepes vállalkozások fejlődése, fellendülése hangsúlyos kérdés az RMDSZ számára, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a törvénykezések a vállalkozók javát szolgálják úgy hazai, mint uniós szinten – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselő csütörtökön, azt követően, hogy Helsinkiben ismét bizalmat szavaztak neki, így a továbbiakban is az Európai Néppárt kkv-kat támogató társult szervezete, a SME Europe első alelnökeként tevékenykedhet.