RMDSZ: A vidéki anyanyelvű oktatásról tanácskoztak Brassóban

A megye pedagógusaival, iskolaigazgatóival és vidéki RMDSZ-elnökeivel találkozott Ambrus Károly alprefektus, Kovács Attila megyei RMDSZ-elnök, és Tóásó Áron Zoltán, az RMDSZ beiskolázási programjának megyei felelőse az Áprily Lajos Főgimnáziumban.

Újabb remény van a Dacia betétesek számára
2012.02.15. | Visszaszolgáltatások

Eltelt több mint két évtized és még mindig nem született megoldás az Országos Takarékpénztárba Dacia személygépkocsira előfizetők számára. Most Bokor Tibor szenátor közbenjárására remény nyílik a kárpótlásra.

Könyvcsomag iskolai könyvtáraknak
2012.02.15. | RMDSZ , Ifjúság , Szatmár

Értékes könyvcsomagokat adnak át a Minden magyar gyermek számít Szatmár megyei kampánykörútján.

Kelemen Hunor: az uniós kormányközi szerződés az ország érdeke
2012.02.15. | Aktuálpolitika

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Emil Boc, a Demokrata – Liberális Párt, Gabriel Oprea, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) elnöke valamint Varujan Pambuccian, a nemzeti kisebbségek frakcióvezetője ma, február 15-én aláírta az uniós kormányközi szerződés elfogadására vonatkozó protokollumot.

Borbély szerint február végéig nem áll fenn árvízveszély
2012.02.15. | Környezetvédelem

A jelenlegi adatok szerint nem kell árvizektől tartani február végéig – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter február 15-én.

RMDSZ: folytonos támogatás a magyar civil szervezetek számára
2012.02.15. | RMDSZ , civil szféra

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2005 óta normatív támogatásban részesíti azon országos magyar civil és szakmai szervezeteket, amelyek tevékenysége létfontosságú a romániai magyar nemzetközösség életében, ugyanis hosszú évek óta az itt élő magyarok megmaradását, gyarapodását szolgálják.

Fontos információk a fiatal vállalkozókat támogató programról - Mától lehet beiratkozni a fiatal vállalkozókat támogató programba
2012.02.15. | Ifjúság , gazdaság

Ma lép életbe a kormány által meghirdetett „A fiatal vállalkozók vállalkozásainak létrehozását és fejlesztését ösztönző program”.

Lukács Vilmos a Kórházak Akkreditációjáért felelős Országos Tanács élén
2012.02.15. |

Lukács Vilmost nevezte ki február 14-én Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök a Kórházak Akkreditációjáért Felelős Országos Tanács élére. A magyar szakember államtitkári rangban látja majd el a tisztséget.